Domowe spaghetti Kategorie
   



PRZEPIS


Składniki:
500 g mięsa mielonego wieprzowego
150 g kukurydzy
100 g przecieru pomidorowego
2-3 łyżki mąki
Przyprawy: sól, oregano, zioła prowansalskie, pieprz, papryka ostra


Wykonanie:

Mięso z kukurydza zalewamy gorącą wodą. Woda musi zakryć mięso. Całość dusimy. Po około 20 minutach dodajemy przecier pomidorowy. Po dokładnym rozmieszaniu koncentratu przyprawiamy solą, oreganem i ziołami prowansalskimi.

W słoiczku dobrze mieszamy mąkę z letnią woda. Robimy to do momentu uzyskania jednolitej konsystencji bez żadnych grudek. Taką mieszanką zagęszczamy nasz sos. Wszystko musimy dobrze wymieszać. Na koniec przyprawiamy pieprzem i ostrą papryką. Jeszcze chwilę dusimy. Gorący sos wykładamy na ugotowany al dente makaron i posypujemy startym żółtym serem. Smacznego!

PRZEPIS VIDEO



Strona główna
Ciasta i słodkości(192)
Babki i babeczki(22)
Biszkoptowe(41)
Bez pieczenia(26)
Desery(14)
Na kruchym(17)
Serniki(25)
Pączki i ciastka(24)
Pozostałe(23)
Dania główne(61)
Zupy(18)
Pieczywo(35)
Sałatki i surówki(26)
Domowe wędliny(12)
Porady(19)
Informacje


.........................................................







Na kanał YouTube, gdzie prezentujemy nasze przepisy w formie filmu.

.........................................................





Podoba się przepis?
Udostępnij go znajomym na serwisach społecznościowych






.........................................................