Kotlety rybne

Kategorie


PRZEPIS


Składniki:
500g ryby (taką jaką lubimy)
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
1 cebula
1 łyżeczka majeranku
0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
0,5 łyżeczki curry w proszku
1 łyżeczkę soli
Pieprz, papryka ostra do smaku


Wykonanie:

Rybę mielimy w maszynce do mięsa lub kroimy w drobne kawałeczki i rozdrabniamy widelcem. Do tak przygotowanej masy dodajemy jedno jajko, pięć łyżek bułki tartej, cebule trzemy na drobnej tarce, dorzucamy majeranek, czosnek, curry, pieprz, paprykę, sól i wszystko dobrze mieszamy. Następnie wyrabiamy ręcznie, żeby masa zrobiła się jednolita.

Formujemy kotlety około 70g każdy i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju do ładnego zarumienienia z obu stron.

Wykładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Smacznego!



Strona główna
Ciasta i słodkości(196)
Babki i babeczki(22)
Biszkoptowe(41)
Bez pieczenia(29)
Desery(15)
Na kruchym(17)
Serniki(25)
Pączki i ciastka(24)
Pozostałe(23)
Dania główne(61)
Zupy(18)
Pieczywo(35)
Sałatki i surówki(26)
Domowe wędliny(12)
Porady(19)
Informacje


.........................................................







Na kanał YouTube, gdzie prezentujemy nasze przepisy w formie filmu.

.........................................................





Podoba się przepis?
Udostępnij go znajomym na serwisach społecznościowych






.........................................................