Deser jogurtowo-kakaowy

Kategorie


PRZEPIS


Składniki:
400 g jogurtu naturalnego (poniżej 4% tłuszczu)
2 łyżeczki kakao
2 łyżki żelatyny
słodzik (taki jaki używamy)


Wykonanie:

Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody i zostawiamy do wystudzenia. Jogurt mieszamy ze słodzikiem. Słodziku dodajemy wedle własnego gustu, próbując czy masa jogurtowa jest wystarczająco słodka.

Następnie dodajemy 2 łyżeczki kakao i wszystko dobrze mieszamy mikserem. Gdy żelatyna przestygnie, dodajemy ją do jogurtu i jeszcze raz wszystko mieszamy mikserem. Masę jogurtową dzielimy na trzy równe części i rozlewamy do trzech pucharków lub szklanek. Wstawiamy do lodówki, aż masy dobrze zastygną. Smacznego!



Strona główna
Ciasta i słodkości(196)
Babki i babeczki(22)
Biszkoptowe(41)
Bez pieczenia(29)
Desery(15)
Na kruchym(17)
Serniki(25)
Pączki i ciastka(24)
Pozostałe(23)
Dania główne(61)
Zupy(18)
Pieczywo(35)
Sałatki i surówki(26)
Domowe wędliny(12)
Porady(19)
Informacje


.........................................................







Na kanał YouTube, gdzie prezentujemy nasze przepisy w formie filmu.

.........................................................





Podoba się przepis?
Udostępnij go znajomym na serwisach społecznościowych






.........................................................