Niedzielny obiad bez schabowego – trudne do wyobrażenia sobie, prawda. Ale dlaczego nie urozmaicić naszego starego dobrego schabowego? Czyli krótki i szybki sposób odmiennego ubrania naszego tradycyjnego dania.
Czas przygotowania 50 min
Przepis dla 4 osób
Składniki:
- 500 g piersi z kurczaka
- mąka
- bułka tarta
- sól, pieprz, papryka czerwona ostra
- olej do smażenia
Wykonanie:
Filety myjemy, osuszamy i tniemy w poprzek na kawałki około 1 cm. Kawałki kurczaka rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Rozbite mięso przyprawiamy z obu stron. Następnie obtaczamy w mące, w jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron, do uzyskania ładnej złocistej panierki. Wykładamy na ręczniki papierowe w celu odsączenia nadmiaru oleju. Smacznego!