Bardzo fajny pomysł na przekąskę. Szybkie w przygotowaniu mało skomplikowane danie, które zawsze smakuje.
Czas przygotowania 35 min
Przepis dla 3 osób
Składniki:
- 1 op. ciasta francuskiego
- 5 parówek cienkich
- 1 jajko
- Papryka ostra czerwona
- Oregano
Wykonanie:
Ciasto francuskie kroimy na dziesięć równych prostokątów. Każdy prostokąt ciasta składamy na połowę i nacinamy w kształt grzebienia około 10 zębów. Rozkładamy nacięty prostokąt i nacięcia wyszyły na ładnie w środku. Wkładamy do środka połowę parówki posypujemy oragano i papryką ostrą a następnie zawijamy. Kładziemy na blaszce do pieczenia wyłożoną papierem nacięciami do góry. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w 200°C do momentu aż ciasto się ładnie zarumieni. Smacznego!
Nieprecyzyjny i chaotyczny przepis .Brak zdjęć jak to wykonać, bo to zdjęcie jest nieadekwatne do przepisu.