zdjęcie kotletów

Kotlety jajeczne

Bardzo smaczne kotlety bezmięsne, bo wykonane z gotowanego jajka, żółtego sera i bułki tartej. To danie jarskie ale bardzo pożywne.

Czas przygotowania 30 min
Przepis dla 4 osób

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g żółtego sera
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 starta cebula
  • sól, pieprz, papryka czerwona ostra
  • 1 jajko
  • bułka tarta do obtoczenia kotletów

Wykonanie:

8 jajek ugotuj na twardo i obierz ze skorupek, pokrój na drobną kostkę (ewentualnie zetrzyj na tarce na grubych oczkach).

Do masy dodaj 1 jajko, startą cebulę i dopraw przyprawami.

Dodaj ser żółty i 4 łyżki bułki tartej.

Formuj kotlety i obtaczaj w bułce tartej i smaż na złoty kolor.

Smacznego!

Przepis video

Subskrybuj
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Ewelina
Ewelina
3 lat temu

ile kotlecików wychodzi z tego przepisu?

Wiola
Wiola
2 lat temu

zrobiłam, mniam mniam 😍 dziękuję za przepis 😘