Kulki czekoladowo-orzechowe w kokosie

Kategorie
klawisz zapisz pdf lub drukuj

PRZEPIS


Składniki:
1 kostka margaryny
100 g mleka w proszku
130 g cukru pudru
2 - 3 łyżki kakao
70 g orzechów
300 g herbatników
5 łyżek mleka
Kilka kropli olejku (waniliowego lub migdałowego)
80 g wiórków kokosowych


Wykonanie:

Margarynę wyjmujemy wcześniej z lodówki. Następnie w misce ucieramy mikserem na puszystą masę. Nadal miksując dodajemy cukier puder, mleko w proszku, kakao, olejek zapachowy, mleko w płynie.

Zmieniamy końcówki miksera na haki i dodajemy orzechy, a na końcu herbatniki. Teraz formujemy małe kulki około 25 g obtaczamy w wiórkach kokosowych. Chowamy do lodówki na około 6 godz. Z przepisu wychodzi około 40 kulek.

PRZEPIS VIDEO


Strona główna
Ciasta i słodkości(198)
Babki i babeczki(23)
Biszkoptowe(42)
Bez pieczenia(29)
Desery(15)
Na kruchym(17)
Serniki(25)
Pączki i ciastka(24)
Pozostałe(23)
Dania główne(61)
Zupy(18)
Pieczywo(35)
Sałatki i surówki(26)
Domowe wędliny(12)
Porady(19)
Informacje


.........................................................







Na kanał YouTube, gdzie prezentujemy nasze przepisy w formie filmu.

.........................................................





Podoba się przepis?
Udostępnij go znajomym na serwisach społecznościowych






.........................................................