Kolorowy sernik na zimno Kategorie
   



PRZEPIS


Składniki:
4 serki homogenizowane (po 175g)
4 galaretki (kolorowe- np. cytrynowa, truskawkowa, agrestowa i malinowa)
1600 ml wody
owoce (według uznania)


Wykonanie:

Rozpuść galaretkę w 400 ml wody, przestudź, dodaj do niej serek, dobrze wymieszaj (trzepaczką lub mikserem). Zostaw, żeby zaczęła zastygać. Wtedy wlej do tortownicy o średnicy około 25 cm, odstaw do lodówki, żeby stężała.

Powtarzaj to z resztą serków i galaretek. Ale rób to sukcesywnie, żeby warstwa z tortownicy zdążyła stężeć i każda po kolei z robionych galaretek wymieszanych z serkiem powoli zaczęły zastygać.

Przed wylaniem ostatniej warstwy ułóż owoce i zalej ostatnią warstwą. Włóż do lodówki na kilka godzin, aby wszystko stężało.

PRZEPIS VIDEO



Strona główna
Ciasta i słodkości(192)
Babki i babeczki(22)
Biszkoptowe(41)
Bez pieczenia(26)
Desery(14)
Na kruchym(17)
Serniki(25)
Pączki i ciastka(24)
Pozostałe(23)
Dania główne(61)
Zupy(18)
Pieczywo(35)
Sałatki i surówki(26)
Domowe wędliny(12)
Porady(19)
Informacje


.........................................................







Na kanał YouTube, gdzie prezentujemy nasze przepisy w formie filmu.

.........................................................





Podoba się przepis?
Udostępnij go znajomym na serwisach społecznościowych






.........................................................