Jabłecznik z budyniem

Kategorie
klawisz zapisz pdf lub drukuj zdjęcie z etapu wykonania ciasta

PRZEPIS


Składniki:
1/2 kg mąki
3 jajka
1 margaryna
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
8-6 jabłek
4 budynie śmietankowe
1,5 l mleka


zdjęcie z etapu wykonania ciasta

Wykonanie:

Mąkę, jajka, margarynę, proszek do pieczenia cukier, cukier waniliowy zagnieść, rozwałkować i podzielić na dwa placki. Obrać jabłka i pokroić w ósemki.

zdjęcie z etapu wykonania ciasta

Ugotować budynie Na jeden rozwałkowany placek ułożyć jabłka, zalać gorącym budyniem przykryć drugim plackiem. Ciasto lekko po nakłuwać widelcem. Piec ok. 50-60 min w temp. ok. 180- 200 stopni C. Smacznego!

PRZEPIS VIDEO


Strona główna
Ciasta i słodkości(196)
Babki i babeczki(22)
Biszkoptowe(41)
Bez pieczenia(29)
Desery(15)
Na kruchym(17)
Serniki(25)
Pączki i ciastka(24)
Pozostałe(23)
Dania główne(61)
Zupy(18)
Pieczywo(35)
Sałatki i surówki(26)
Domowe wędliny(12)
Porady(19)
Informacje


.........................................................

etykieta zapraszamy



zdjęcie dziewczynki

Na kanał YouTube, gdzie prezentujemy nasze przepisy w formie filmu.

.........................................................

etykieta udostepnij



Podoba się przepis?
Udostępnij go znajomym na serwisach społecznościowych






.........................................................