zdjęcie ciastek

Kulki czekoladowo-orzechowe z kokosem

W maleńkiej kulce zawarty wspaniały smak czekoladowo-orzechowy. Charakteru smakołykowi nadaje połączenie masy mlecznej z kakaem, herbatnikami maślanymi i orzechami włoskimi obtoczonymi w wiórkach kokosowych.

Czas przygotowania 50 min

Składniki:

  • 1 kostka margaryny (250 g)
  • 100 g mleka w proszku
  • 130 g cukru pudru
  • 2 – 3  łyżki kakao
  • 70 g orzechów
  • 300 g herbatników
  • 5 łyżek mleka
  • Kilka kropli olejku (waniliowego lub migdałowego)
  • 80 g wiórków kokosowych

Wykonanie:

Margarynę wyjmujemy wcześniej z lodówki.  Następnie w misce ucieramy mikserem na puszystą masę. Nadal miksując dodajemy cukier puder, mleko w proszku, kakao,  olejek zapachowy, mleko w płynie. Zmieniamy końcówki miksera na haki i dodajemy orzechy, a na końcu herbatniki. Teraz formujemy małe kulki około 25 g obtaczamy w wiórkach kokosowych. Chowamy do lodówki na około 6 godz. Z przepisu wychodzi około 40 kulek.

Smacznego!

Przepis video

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze