Porady kulinarne

Kategorie
zdjęcie opakowań śmietanki Wielki Test Śmietanek Kremówek

Śmietanka śmietance nie równa - to każdy wie. Ale dlaczego? KuchniaMagdy.pl przeprowadziła niezależny (trochę subiektywny) test kilkudziesięciu śmietanek kremówek, biorąc np. pod uwagę czas ubijania lub sam smak. Przy okazji przybliżyliśmy również Państwu kilka pojęć, przydatnych w kuchni. Mamy nadzieję, że test okaże się użyteczny dla Państwa i pomoże znaleźć śmietankę idealną do przygotowania kremów lub deserów.



....................................................................................................................................................................................
zdjęcie czekolady Jak zrobić polewę czekoladową

Polewa czekoladowa dla ciasta to jak wytworna suknia dla kobiety. Podkreśla kształty i wzbogaca doznania. Czy umiemy ją zrobić? Czy wiemy, że można ją zrobić na kilka sposobów? Przedstawiamy kilka słów na temat tak oczywisty, jakim jest polewa czekoladowa, a jednak nie do końca pewny.



....................................................................................................................................................................................
zdjęcie kremu Krem budyniowy

Krem z budyniu jest najbardziej popularnym i najtańszym z kremów, które możemy wykonać. Oczywiście to nic trudnego zrobić taki krem, ale czy na pewno? Krem budyniowy bywa kapryśny i łatwo można popełnić malutki błąd, co może skutkować tym, że niestety krem nie wyjdzie. Jakich unikać błędów? Co zrobić, żeby krem był delikatny, puszysty i kremowy, a co zrobić, gdy krem się zwarzy? Postaramy się Państwu odpowiedzieć na te i inne pytania.



....................................................................................................................................................................................
zdjęcie słoja z octem Cudowne właściwości octu jabłkowego

Znany od starożytności, używany przez stulecia, zapomniany i odnaleziony. Jego właściwości przekazywano z pokolenia na pokolenie, ale również zostały potwierdzone naukowo. To właśnie mowa o cudownych właściwościach octu jabłkowego opisane w kilku słowach. Zapraszam do lektury.



....................................................................................................................................................................................
zdjęcie słoja z octem Przepis na ocet jabłkowy

Najlepsze to co swojskie. Trzymając się tej zasady przestawiamy przepis na ocet jabłkowy. Trzy składniki, trochę cierpliwości i czasu, a otrzymamy produkt bogaty w składniki, skuteczny na wiele chorób i dolegliwości.



....................................................................................................................................................................................
zdjęcie grilla Jak zdrowo grillować

Nadszedł czas wyższych temperatur, który wygania nas z domu i zaprasza do spędzania czasu na świeżym powietrzu. Człowiek, to zwierzę stadne, które lubi spędzać czas w miłym towarzystwie. Dlaczego nie spędzić go przy grillu. Czyli parę rad jak zrobić to najprościej, przyjemnie i smacznie.



....................................................................................................................................................................................
zdjęcie cebuli Co warto wiedzieć o cebuli

Cebula niby znana i powszechnie używana. Ale czy nie warto byłoby dowiedzieć się czegoś więcej o warzywie, które doprowadza nas do łez. Zapraszam na kilka słów o tym znanym nieznanym warzywie.



....................................................................................................................................................................................
zdjęcie ziemniaków Ziemniak

Od wieków królują na polskich stołach, ale czy na pewno wiecie o nim wszystko? Czy wiecie, że nie tuczą albo ,że zawierają związek toksyczny zwany solaniną? Zapraszam do lektury na temat niezastąpionego warzywa na polskich stołach.



....................................................................................................................................................................................
zdjęcie pieczywa Pieczywo jakie wybrać?

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się kupując chleb, co kupujecie? Czy pomimo tego, że to produkt podstawowy i chwalony w świecie, każdy bochenek jest tak samo cenny i tak samo zdrowy? Ten artykuł odrobinę przybliży Wam produkt, który codziennie gości na naszych stołach.



....................................................................................................................................................................................
zdjęcie zupy Zupa znana i nieznana

Dlaczego warto przeczytać ten artykuł? Zupa to jedno z podstawowych i chyba jedno z najbardziej tradycyjnych dań na polskim stole. Dlatego warto wiedzieć coś więcej na temat tego z jednej strony bardzo prostego, a z drugiej strony dość skomplikowanego dania.



....................................................................................................................................................................................


1 2 Następna


Strona główna
Ciasta i słodkości(198)
Babki i babeczki(23)
Biszkoptowe(42)
Bez pieczenia(29)
Desery(15)
Na kruchym(17)
Serniki(25)
Pączki i ciastka(24)
Pozostałe(23)
Dania główne(61)
Zupy(18)
Pieczywo(35)
Sałatki i surówki(26)
Domowe wędliny(12)
Porady(19)
Informacje


.........................................................

etykieta szef kuchni poleca



zdjęcie dziewczynki

Pyszne bułeczki drożdżowe.
Zapraszam!

zdjęcie bułek

.........................................................


Kategorie
Strona główna
Babki...
Dania główne
Zupy
Pieczywo
Sałatki i surówki
Domowe wędliny
Porady
Informacje
Popularne przepisy
Ciasto Kinder Country
Ciasto Ferrero Rocher
Ciasto Pani Walewska
Cytrynowiec
Ciasto puszek v. 2
Ciasto Michałek
Jabłecznik z budyniem
Rurki z kremem budyniowym
Deser "Brzoskwiniowa krówka"
Ciekawe porady
Wielki Test Śmietanek Kremówek
Jak zrobić polewę czekoladową
Krem budyniowy
To i owo o mięsie wieprzowym
Pierogi
Kiedy solić potrawy
Cudowne właściwości octu jabłkowego
Jak zrobić dobry biszkopt
Co warto wiedzieć o cebuli
Media społecznościowe





© Copyright 2016-2019 KuchniaMagdy.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.