Pieczywo

Kategorie
zdjęcie chleba Chlebek FIT

Dietetyczny chleb dla osób, które dbają o swoją figurę.

zdjęcie zegara0,55 min
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie chleba Chleb orkiszowy

Bardzo fajny przepis na chleb orkiszowy. Zaletą jego jest bardzo mały nakład pracy. Nie będę wspominać o całym szeregu zalet mąki orkiszowej. Chleb jest po prostu bardzo zdrowy i bardzo smaczny.

zdjęcie zegara1,20 min zdjęcie klapsu filmowego
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie chleba Chleb pszenny tostowy

Nie masz w domu chleba? Proponujemy bardzo dobry domowy chleb tostowy bez ulepszaczy, jakimi raczą nas sklepy. Przepis jest bardzo łatwy, super nadaje się do kanapek, a tosty wychodzą nieziemskie.

zdjęcie zegara2,10 min zdjęcie klapsu filmowego
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie chleba Chleb żytni na zakwasie

Prosty przepis na chleb na zakwasie żytnim, każdy sam będzie mógł upiec go w domu w zwykłym piekarniku gazowym lub elektryczny.

zdjęcie zegara5 godz. zdjęcie klapsu filmowego
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie chleba Chleb pszenny na zakwasie żytnim

Prosty przepis na fajny chlebek pszenny robiony na zakwasie żytnim. Bochenek z chrupiącą skórką i sprężystym, wilgotnym wnętrzem.

zdjęcie zegara8 godz.
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie słoika z zakwasem Zakwas chlebowy pszenny

Z artykułu dowiemy się jak krok po kroku wyhodować pszenny zakwas chlebowy, by później upiec z niego chleb. Dowiemy się również, jak go przechowywać, czy lepiej w stanie płynnym czy suszonym? Jak poznać czy zakwas jest zepsuty? Te i jeszcze inne informacje możesz dowiedzieć się u nas.

zdjęcie zegara7 dni
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie słoika z zakwasem Zakwas chlebowy żytni

Pokażemy krok po kroku, jak wyhodować zakwas żytni by móc później z niego upiec swój pierwszy chleb.

zdjęcie zegara7 dni zdjęcie klapsu filmowego
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie chleba Chlebek pita

Chlebki pita są bardzo popularne w krajach Bliskiego Wschodu. Podczas pieczenia tworzą charakterystyczną kieszonkę. Po wystygnięciu przekrajamy je i wypełniamy farszem np. warzywami, mięsem typu kebab lub kurczak. Oczywiście nie może zabraknąć ostrych sosów! PYCHA!

zdjęcie zegara2,10 min zdjęcie klapsu filmowego
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie chleba Chlebek pita z przepisu Dukana

Domowe chlebki pita, znakomita propozycja nie tylko na ciepłą kolację, ale również na obiad.

zdjęcie zegara0,45 min
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie bułek Bułki na jogurcie

Delikatne bułeczki śniadaniowe, robione na jogurcie. Są naprawdę pyszne i bardzo delikatne, a przepis jest prosty i każdy poradzi sobie z wypiekiem. Z przepisu wychodzi 12 bułek.

zdjęcie zegara2,40 min zdjęcie klapsu filmowego
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie bułek Bułki pszenno-razowe

Przepis na proste bułeczki z mąki pszennej i razowej z posypką z siemienia lnianego. Idealne na śniadanie, chrupiące, zdrowe i bardzo smaczne. Z przepisu wychodzi 6 bułek.

zdjęcie zegara2,30 min zdjęcie klapsu filmowego
...................................................................................................................................................................................
zdjęcie bułek Grahamki z orkiszem

Pyszne bułeczki umilą każde śniadanie. Zdrowe lekkie zrobione z mąki graham oraz orkiszowej posypane siemieniem lnianym. Polecam!

zdjęcie zegara2,40 min zdjęcie klapsu filmowego
...................................................................................................................................................................................
Poprzednia 1 2 3 Następna
Strona główna
Ciasta i słodkości(198)
Babki i babeczki(23)
Biszkoptowe(42)
Bez pieczenia(29)
Desery(15)
Na kruchym(17)
Serniki(25)
Pączki i ciastka(24)
Pozostałe(23)
Dania główne(61)
Zupy(18)
Pieczywo(35)
Sałatki i surówki(26)
Domowe wędliny(12)
Porady(19)
Informacje


.........................................................

etykieta szef kuchni poleca



zdjęcie dziewczynki

Jak zrobić dobry biszkopt.

zdjęcie placka biszkoptu

.........................................................

etykieta ciekawostka



Chleb dłużej zachowa świeżość, jeśli umieścimy w chlebaku surowe jabłko.

***

Orkisz to stary gatunek zboża, odmiana pszenicy. Już w czasach starożytnych był uprawiany i bardzo ceniony. Ziarno orkiszu zawiera więcej białka (13 - 17 procent) niż ziarno pszenicy zwykłej. Jest bogatsze w lepiej przyswajalny gluten i zawiera więcej cynku, miedzi, selenu oraz witamin A i E. Zawiera również więcej kwasu tłuszczowego, zwanego linolenowym oraz kwasów fitosteroli, dzięki którym obniża się poziom cholesterolu we krwi. Posiada właściwości krwiotwórcze, obniża poziom cholesterolu we krwi. Karmienie dzieci pieczywem z orkiszu chroni je przed infekcjami, wzmacnia układ odpornościowy. Kobietom w ciąży pomaga w prawidłowym przebiegu ciąży.


.........................................................

Kategorie
Strona główna
Babki...
Dania główne
Zupy
Pieczywo
Sałatki i surówki
Domowe wędliny
Porady
Informacje
Popularne przepisy
Ciasto Kinder Country
Ciasto Ferrero Rocher
Ciasto Pani Walewska
Cytrynowiec
Ciasto puszek v. 2
Ciasto Michałek
Jabłecznik z budyniem
Rurki z kremem budyniowym
Deser "Brzoskwiniowa krówka"
Ciekawe porady
Wielki Test Śmietanek Kremówek
Jak zrobić polewę czekoladową
Krem budyniowy
To i owo o mięsie wieprzowym
Pierogi
Kiedy solić potrawy
Cudowne właściwości octu jabłkowego
Jak zrobić dobry biszkopt
Co warto wiedzieć o cebuli
Media społecznościowe





© Copyright 2016-2019 KuchniaMagdy.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.