Najłatwiejszy i najlepszy sernik jaki jadłam
Z czym się Państwu kojarzy chmurka? Z lekkością i przyjemnością? Z tym właśnie będzie się kojarzyć ten sernik. Jest lekki jak chmurka, puszysty i bardzo bardzo smaczny. A na dodatek robi […]
Ciasto wiśniowe z twarogiem
Takiego ciasta jeszcze nie było! Nietypowe ciasto kruche otacza esencjonalną masę wiśniową i aromatyczną warstwę serową. A nad wszystkim góruje warstwa złocistej bezy. Brzmi skomplikowanie? Ależ skąd!! Ciasto jest […]
Mazurek wielkanocny z kremem chałwowym
Mazurek to ciasto wyjątkowe, pieczone tylko raz w roku. Są różne przepisy, a dziś kolejny, na trochę nietypowy mazurek. Taki z kremem chałowym. Gładki smak kremu słodkiego i piękna dekoracja. Myślę, że zaskoczy […]
Makowiec kokosowy
Trzy warstwy, które tworzą ciekawe i smaczne ciasto. Pulchne ciasto kruche, aromatyczna, „na bogato” masa makowa i masa kokosowa. Czy połączenie maku i kokosa jest poprawne, czy się sprawdza? […]
Makowiec idealny
Dobre ciasto to solidna podstawa i zachwycający środek. Dlatego nasz makowiec jest idealny. Kruche ciasto na spodzie. Środek wypełniony aromatycznym i „nadzianym” makiem. Uwieńczonym kolejną warstwą ciasta kruchego. […]
Ciasto Santoska
Niesamowite ciasto z niesamowitymi warstwami. Ciasto kruche z kajmakiem, dwie warstwy kremu kawowego, a pomiędzy nimi pyszna beza orzechowa. Super smakuje i pięknie wygląda. Idealne na urodziny i imieniny, ale również […]
Ciasto bananowe toffi
Uwielbiane przez dzieci i dorosłych ciasto nietuzinkowe, bo z bananami i masą krówkową. Ciasto jest na czekoladowym kruchym spodzie, a wierzch obsypany pyszną mleczną czekoladą. Przepisu nie znajdziecie na żadnym innym blogu! A więc co tu więcej […]
Orzechowo-jabłkowy zawrót głowy
Coś co w nazwie ma „zawrót głowy” może oznaczać tylko coś niebywale dobrego i pysznego. Nie może być inaczej w przypadku podduszonych jabłek, a na nich orzechów w karmelu. A to wszystko na cieście kruchym. Pychota. Jedząc […]
Szarlotka ze śliwkami i bezą
Niesamowite owoce wkroczyły do kuchni. Czyli pieczemy ciasta ze śliwkami. Szarlotka z winną warstwą śliwkową pod puszystą bezą, w oprawie ciasta półkruchego. Na pewno nie raz zrobią Państwo to ciasto. Składniki na ciasto […]